Kroner, broer og facader

I nogle tilfælde er en fyldning ikke nok, og tandskaden skal i stedet udbedres med en krone. Det kan være i tilfælde af, at tanden har fået påført dybe revner, hvor en fyldning ikke vil kunne holde sammen på tanden, eller i forbindelse med en rodbehandlet tand, hvor en krone vil være med til at modvirke, at tanden knækker.

Der findes forskellige typer kroner, men som regel anbefales det at vælge porcelænskroner, da det giver det flotteste resultat, som ligner den naturlige tand mest. Men i forbindelse med udbedring af kindtænder kan den bedste løsning være en guldkrone eller en metalkeramikkrone, som er en porcelænskrone med metalkerne.

Har du mistet en tand, kan den erstattes af en bro, som består af flere porcelænskroner, der er sat sammen og monteret på de to nabotænder.

Hvis du har slidte eller ødelagte fortænder, kan disse udbedres ved at cementere en porcelænsfacade, der fungerer som en ny emalje på tanden og genskaber tandens naturlige udseende.

En krone kræver to besøg hos tandlægen, da der først skal laves et aftryk, inden kronen kan bestilles hos en tandtekniker. Imellem de to besøg forsynes tanden med en midlertidig plastkrone, som beskytter tanden.

nyTandlæge.dk