Tandregulering

Tandregulering foretages både i tilfælde af gener og af kosmetiske grunde. Alt afhængig hvor omfattende tandstillingsfejlen er, tilbydes forskellige typer tandregulering. I alle tilfælde foretages tandreguleringen bedst på børn, men i princippet kan man få rettet sine tænder i alle aldre.

Bøjle, også kendt som togskinner, kan anvendes til alle typer tandstillingsfejl, men er til gengæld meget synlige i form af små låse på tænderne, hvorigennem der er trukket en metaltråd. Det er desuden vigtigt at være meget omhyggelig med mundhygiejnen, hvis man har fast bøjle, da der er meget, der kan sætte sig fast i bøjlen og give huller i tænderne.

Ved mindre tandstillingsfejl er det også muligt at få indsat usynlige skinner, som langsomt retter tænderne på plads. Der fremstilles flere skinner, som langsomt skal afløse hinanden i takt med, at tandstillingen ændres. Denne proces kan tage mellem 4 og 18 måneder, og skinnen skal benyttes døgnet rundt, lige på nær når du spiser eller børster tænder.

Når behandlingen er slut, skal tænderne holdes på plads, enten ved hjælp af permanente metaltråde, såkaldte retainere, på tændernes bagside eller en skinne til brug om natten.

nyTandlæge.dk